Pfizerin uudeksi Suomen toimitusjohtajaksi Deb Mangone

Pfizerin uudeksi Suomen toimitusjohtajaksi Deb Mangone

  • Deb on aloittanut tehtävässään Suomessa elokuussa.
  • Hänellä on pitkä työkokemus Pfizerilla, ja viimeksi hän on työskennellyt läheisessä yhteistyössä Pfizerin globaalin toimitusjohtajan kanssa.
  • Debillä on paljon ensikäden tietoa Pfizerin pyrkimyksistä COVID-19-pandemian torjunnassa.

”Yhteistyö Pfizerin globaalin toimitusjohtajan kanssa oli hienoa aikaa, ja vaikka oli haikeaa lähteä New Yorkista, olen erittäin innoissani uudesta työtehtävästäni Suomessa. Odotan kovasti pääseväni hyödyntämään työkokemustani ja oppimaani Suomessa sekä esittelemään täällä oppimiani asioita Pfizerin kansainväliselle organisaatiolle,” Deb kertoo.

Debra (Deb) Mangone on nimetty Pfizerin uudeksi Suomen toimitusjohtajaksi. Deb nimitettiin uuteen rooliinsa virallisesti jo helmikuussa, mutta COVID-19-epidemian vuoksi hän muutti Suomeen elokuussa. Deb seuraa tehtävässä Päivi Kerkolaa, joka toimii nykyään Pfizerin Italian toimitusjohtajana.

Deb on kokenut johtaja, ja hän on työskennellyt Pfizerilla lähes 20 vuotta. Hän on energinen, tuloshakuinen ja strateginen johtaja, jolla on vahva analyyttinen osaaminen sekä erinomaiset johtamis- ja ihmissuhdetaidot. Deb aloitti uransa Pfizerilla vuonna 2001 globaalina hankintapäällikkönä, minkä jälkeen hän on toiminut useissa vastuullisissa tehtävissä. Hänellä on vahvaa kokemusta johtotason projektien hallinnasta sekä sopeutumisesta jatkuvasti ja nopeasti muuttuvaan liiketoimintaympäristöön. Ennen nykyistä tehtäväänsä Deb toimi Pfizerin globaalin toimitusjohtajan Albert Bourlan esikuntapäällikkönä ja New Yorkin pääkonttorin johtajana. Hän teki läheistä yhteistyötä Pfizerin johtoryhmän kanssa strategian ja liiketoiminnan kehittämisen parissa sekä johti vuodelle 2022 suunniteltua pääkonttorin muuttoa.

Ennennäkemätöntä yhteistyötä COVID-10-pandemian torjumiseksi

Viime keväänä Deb osallistui myös COVID-19-pandemian torjumiseksi kehitetyn globaalin FivePointPlanin rakentamiseen. Pfizerin aloitteessa ehdotetaan uudenlaista yhteistyötä lääkeyritysten kesken ja pyritään siten tukemaan tutkijoiden työtä heidän etsiessään ratkaisuja pandemiaan. Kriisin ratkaisemiseksi Suomessa Deb toivoo voivansa työskennellä viranomaisten, tutkijoiden, terveydenhuollon ammattilaisten sekä Lääketeollisuus ry:n ja sen jäsenyritysten kanssa. "Olemme Pfizerilla sitoutuneet tekemään kaikkemme COVID-19-pandemian vastaisessa taistelussa. Työskentelemme ahkerasti kumppanimme BioNTechin kanssa mahdollisen mRNA-rokotteen kehittämiseksi sekä kehitämme mahdollista uutta antiviraalista hoitoa", Deb painottaa.

Innovatiivisten hoitojen saatavuuden ja investointien puolestapuhuja

Deb keskittyy maajohtajana erityisesti seuraaviin kolmeen osa-alueeseen:

  • Innovatiivisten lääkkeiden ja rokotteiden saatavuuden varmistamiseen Suomessa
  • Lääke- ja rokotetutkimukseen tehtävien investointien edistämiseen Suomessa
  • Suomessa kehitettävien terveydenhuollon ja biotieteiden innovaatioiden tukemiseen.

”On erittäin tärkeää, että suomalaiset saavat jatkossakin viivytyksettä parhaan mahdollisen hoidon, ja Suomessa otetaan nopeasti käyttöön uudet innovatiiviset lääkkeet ja rokotteet”, Deb sanoo. Tarkoituksenamme on kehittää uusia ja käänteentekeviä hoitoja, jotka muuttavat potilaiden elämää merkittävästi. Suomi on innovaatioiden ja tutkimuksen kärkimaita. Meillä on hyvin toimiva ja laadukas terveydenhuoltojärjestelmä. Tavoitteenani on edistää osaltani  Kansallisen terveysalan tutkimus- ja innovaatiotoiminnan kasvustrategian toteutumista ja saada Suomeen lisää investointeja ja talouskasvua", hän toteaa.

Insinööri New Yorkista totuttautumassa Suomeen

Debillä on tuotantotalouden tutkinnot Pohjois-Carolinan osavaltion yliopistosta ja MBA-tutkinto Columbian yliopistosta. Ennen Pfizeria Deb on työskennellyt insinöörinä ja konsulttina Kozmo.comissa, Ernst&Youngissa sekä Tompkins Associates Incissä. Hän on kotoisin New Yorkista, ja asuu Helsingissä miehensä sekä tyttärensä ja poikansa kanssa. ”Olemme asuneet Suomessa nyt lähes kaksi kuukautta, ja olemme viihtyneet täällä erinomaisesti. Suurin haasteemme on suomen kielen oppiminen, mutta opiskelemme ahkerasti ja osaamme jo sanoa esimerkiksi "Kiitos" ja "Hyvää päivää". Tiedämme, että edessä on kylmempi ja pimeämpi vuodenaika, mutta olemme valmistautuneet siihen kynttilöin ja lämpimin vaattein", Deb kertoo.

--

Debin Twitter-tili: @deb_mangone (https://twitter.com/deb_mangone)
ja LinkedIn-tili: https://www.linkedin.com/in/deb-mangone-568b527/

--

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
viestintäpäällikkö Jutta Joutseno, Pfizer, puh. 09 430 040 (vaihde)