Piia Aarnisalo Pfizer Suomen lääketieteelliseksi johtajaksi

Piia Aarnisalo Pfizer Suomen lääketieteelliseksi johtajaksi

Piia Aarnisalo

LT, dosentti Piia Aarnisalo on nimitetty Pfizer Suomen lääketieteelliseksi johtajaksi 4.4.2022 alkaen. Hän seuraa tehtävässä Jaakko Parkkista, joka siirtyy eläkkeelle huhtikuun lopussa.

Piialla on yli 20 vuoden kokemus erikoissairaanhoidosta, diagnostisista laboratoriopalveluista ja akateemisesta lääketieteellisestä tutkimuksesta. Hän on kliinisen kemian erikoislääkäri, lääketieteen tohtori, Helsingin yliopiston dosentti ja Executive MBA.

Ennen siirtymistään Pfizerille Piia on työskennellyt Terveystalon lääketieteellisistä toiminnoista vastaavana johtajana. Sitä ennen hän on toiminut Helsingin yliopistollisessa sairaalassa hallinnollisena ylilääkärinä, HUSLABin toimitusjohtajana sekä kliinisen kemian ylilääkärinä. Piia on tehnyt tutkimustyötä tutkimusryhmän johtajana Helsingin yliopistossa, vierailevana tutkijana Massachusetts General Hospitalissa ja Harvardin lääketieteellisessä tiedekunnassa sekä post doc -tutkijana Ludwig Institute for Cancer Researchissa, Karoliinisessa instituutissa. Hän on ollut mukana perustamassa ja johtamassa biopankkitoimintaa sekä Helsingin yliopistollisessa sairaalassa että Terveystalossa. Piia toimii myös Suomen Punaisen Ristin Veripalvelun johtokunnan puheenjohtajana.

”Minua ajaa eteenpäin halu kehittää potilaille uusia hoitoja. Uskon, että voin toteuttaa tätä Pfizerilla, jonka tekemisen perusta on tieteessä ja tutkimuksessa. Tehtäväni on olla mukana edistämässä Suomessa tehtävää tutkimusta ja saada Suomeen enemmän lääketutkimusta ja investointeja”, Piia kertoo.

 

Tiedustelut

Jutta Joutseno, viestintäpäällikkö, Pfizer, puh. 09 430 040 (vaihde)